Julius és Jove: Taller d'Stop Motion.

Saps què és l'Stop Motion?

É
s una tècnica d'animació "quadre per quadre" mitjançant la qual un ninot articulat va adoptant postures consecutives i es fotografia cadascuna d'elles. Amb un nombre determinat de fotografies (normalment, 24 per segon) es crea una animació.

Aquesta tècnica és la que va fer servir, per exemple, Tim Burton a la peli Malson abans de Nadal que va dirigir Henry Selick i que ell mateix va produïr.

El 26 de novembre, dijous, a les 18 h. a l'Escola d'Art de Vic, pots participar en un taller, on podràs veure una mostra d'aquesta tècnica cinemàtica.

Marc Riba i Anna Solanas, creadors del film Violeta, la pescadora del Mar Negre, impartiran aquest taller, mostrant-nos com treballen en les seves creacions.

El taller és gratuït. Forma part de la col·laboració del Cine Club Vic i Vicjove, amb motiu del Festival Julius 2009. L'edat recomanada és a partir de 16 anys i només cal apuntar-se, amb antel·lació, a Vicjove. Compte: les places són limitades.



En inscriure't et regalarem una samarreta de Vicjove, podràs assistir al taller i, a més, tindràs entrada gratuïta a la sessió del Cine Club del dimarts, 24.11.09, on es projectarà, el curt Cabaret Kadne que ha obtingut entre d'altres el "Premi del jurat d'animació VI Barcelona Visualsound Festival Audiovisual de Creació Jove". Els mateixos autors -Marc Riba i Anna Solanas- assistiran a la projecció. Posteriorment, es podrà veure el llargmetratge Choose me (Alan Rudolph, 1984), programat per Cine Club Vic.

A més, el mateix dijous 26.11.09, a partir de les 23 h., a la Cava Jazz es projectarà el "Còctel de curts", muntatge que té com a motiu els bars, en referència al quadre Nighthawks d'Edward Hopper, el qual és el lema del concurs de curtmetratges del Julius d'enguany.

Un lot pre-nadalenc: animació, cinema i còctel.

Julius? Jove! T'esperem!


Mas a la Cava: Three Pounds Fifty



Vic, divendres, 13 de novembre, reprenem el cicle Mas a la Cava (una col·laboració entre Vicjove, Mas de Bigues i la Jazz Cava) amb Three Pounds Fifty. Aquest quintet, encapçalat per la cantant i guitarra Marta Dolz, van ser finalistes en la darrera edició del concurs VicSona.

Recorda: 13.11, a partir de les 23 h. a la Jazz Cava, amb entrada gratuïta i oberta a tothom, oferim una mostra de pop-rock emergent, música fresca i jove. Ja ho saps. Si t'ho perds, la culpa és teva!

I recorda que Mas a la Cava torna cada mes a la Cava: l'11 de desembre t'esperem amb una altra proposta: Stone House.